Denna blogg uppdateras kontinuerligt med nyheter och information om den svenska mikroblogg-tjänsten Bloggy

Bloggy Blogg

Nyheter på Bloggy
Bloggy Blogg » Sida 'Förbättrad sök'

Förbättrad sök

Just nu så har ett nytt gränssnitt och API lanserats för att underlätta sökningar på Bloggy. Sökningar tidigare kunde ta flera sekunder men det nya gränssnittet tar alla sökningar under 1 sekund. Testa här:

http://search.bloggy.se

I och med detta så tillkommer även ett Sök-API som gör det möjligt att få sökningar i atom-  och json-format samt statistik över vilka ord som förekommer flest gånger de senaste 24 timmarna.

http://search.bloggy.se/search.atom?q=testar

http://search.bloggy.se/search.json?q=testar

Denna sökfunktion kommer även att integreras i övriga Bloggy.

Bonus: Sök API:t är Twitter-kompatibelt samt så kan du följa personer direkt från medlemssökningen.

Uppdatering: Här kan du läsa mer om vad du kan göra med sökfunktionen.

9 comments to “Förbättrad sök”

 1. Härligt Jonas!

  Men riktigt alla funktioner från Twitters sök-api är inte riktigt inne ännu verkar det som – exempelvis inget jsonp så t.ex. svpt.nu går inte att direkt porta över till Bloggy ännu.

 2. Pelle: Nu har jag lagt till en callback parameter för json, testa gärna! Kan hända att jag gör felaktiga escapes på innehållet.

 3. Får parser fel på: http://search.bloggy.se/search.json?callback=jsonp1235594439107&_=1235594440562&q=%23sbp&since_id=0&rpp=100

  Felet verkar ligga i att allt inte escapas helt rätt:

  ”text”:”#sbp Tack till Stora Bloggpriset för ett superbra arrangemang. Apopå ”Alla dessa dagar”, hör (inte)40s in i http://ping.fm/PAm9K

 4. Pelle: Ok! Testa gärna igen

 5. Nu fungerar det första gången man laddar sidan – men om man laddar om den så skickar jQuery en ny engångs-callback, men Bloggy returnerar den gamla callbacken pga någon cach eller dylikt.

 6. Ok! Det är cachen som är lite för aggresiv. Nu kör jag en lite mer loose attityd

 7. […] mer info se bloggy.se/b/sok eller jonasl.bloggy.se/tips-anvand-http-notify-me-tillsammans-med-http/ Dela: Relaterade […]

 8. Undrar om designen på bloggy kommer hålla i sig eller om du har planer på att förändra den? Har varit inne på en sida (nanoblogg.se) väldigt stilrent och bekvämt. Skulle kännas väldigt uppfriskande med en ny design på bloggy. Inget illa menat men just nu ligger inte ens rubrikerna på inställningssidan under varandra utan på varandra..

  (Kopiera från nanoblogg.se det hade jag tyckt om)

 9. […] Bloggy har sedan förra veckan ett förbättrat sök API som komplement till det Bloggys existerande API, mycket likt Twitters […]

Skriv en kommentar

Bloggy Pusha Facebook Google Maila artikeln!
Följ bloggen med RSS | Följ kommentarer med RSS